• Cullera celebrarà una segona edició del Concurs Internacional de Violí

    Notícies Cultura | 10/02/2020 22:56
    À Punt NTC

    CullerArts, el Concurs Internacional de Violí, tindrà una segona edició entre el 13 i el 19 de setembre. Així ho han corroborat l'alcalde de Cullera, Jordi Mayor, i la presidenta de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE), Pilar Jurado, amb la signatura d'un conveni a Madrid. A l'acte, que ha tingut lloc a la seu de l'SGAE, els representants d'ambdues institucions han manifestat la seua aposta pel desenvolupament i la difusió de projectes de música clàssica.

    El certamen, l'únic d'aquest instrument que existeix a Espanya, nasqué el 2019 amb la intenció de defensar i divulgar el patrimoni musical valencià i espanyol. Tot i això, la participació està oberta a violinistes de qualsevol nacionalitat que tinguen entre 17 i 27 anys, i que podran inscriure's a partir del 17 de febrer. “La meta és convertir-lo en un prestigiós certamen internacional en el qual s'estrenen obres d'autors vius”, ha declarat Mayor.

    El guanyador o la guanyadora del concurs formarà part del jurat de l'edició de 2021, on tindrà l'honor de veure interpretada pels finalistes la seua obra. Enguany, a més, els firmants han acordat la creació del Premi SGAE-CullerArts, un guardó de 2.000 euros que pretén incentivar la interpretació i la composició d'obres per a violí.