• El festival de còmic Splash Sagunt reuneix 50 artistes i 30 expositors

  Notícies Cultura | el Camp de Morvedre | 22/03/2019 12:15
  À Punt NTC
  El festival de còmic Splash Sagunt comença aquest divendres

  El festival de còmic Splash Sagunt comença aquest divendres / Splash

  Un total de 50 artistes i una trentena d'estands de llibreries i editorials en la part de fira integren l'oferta del Splash Sagunt, Festival del Còmic de la Comunitat Valenciana, que se celebra des d'aquest divendres i fins diumenge, en el Casal Jove del Port de Sagunt.

  La cita, impulsada per la Generalitat i la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt, s'ha consolidat en aquesta sisena edició en emblema del nové art a la Comunitat Valenciana.

  La visita més destacada és la de l'autora alemanya Isabel Kreitz que ve des d'Hamburg per a rebre el Premi Trajectòria Internacional i a parlar de les seues grans obres, Haarman, el carnicero de Hannover, El caso Sorge o Pólvora mojada. Uns altres dels premiats són Rubén Pellejero, Toni Guiral, Bernardo Vergara, Miguel Ángel Giner, la periodista Laura Barrachina i els germans Juan i Javier Gallego.

  L'exposició "Dr. Uriel: Viñetas de la Guerra Civil", de Sento Llobell i Elena Uriel, i l'obra de l'autora del cartell d'enguany, Núria Tamarit, són uns altres dels plats forts del festival, al costat de l'abundant oferta de tallers per a joves i xiquets a càrrec de l'associació d'il·lustradors APIV, les projeccions de cinema, xarrades, presentacions de llibres i sessions de signatures.

  En l'apartat d'espectacles, per a aquest divendres està programat un concert de Los Mocetones i dissabte arriba l'actuació de Leo Bassi amb El último bufón, on el còmic italià repassa els seus 40 anys de trajectòria teatral.