• El Festival de Titelles Portsxinel·la arriba a 12 pobles dels Ports

  Notícies Cultura | els Ports | 22/04/2019 15:15
  À Punt NTC
  El III Festival de Titelles Portsxinel·la recorre dotze municipis de la comarca dels Ports amb 24 representacions

  El III Festival de Titelles Portsxinel·la recorre dotze municipis de la comarca dels Ports amb 24 representacions / Portsxinel·la

  El Teatre Carles Pons de Vilafranca ha acollit aquest migdia l'espectacle de titelles Los músicos de Bremen. Forma part del III Festival de Titelles Portsxinel·la, que recorre dotze municipis de la comarca dels Ports amb 24 representacions i activitats relacionades amb el món del teatre de titelles des del passat 16 d'abril i fins al 28 d'abril, totes gratuïtes. 

  Una cita situada en el calendari de les vacances de Pasqua per a afavorir que famílies al complet puguen gaudir d'aquests espectacles poc habituals en zones poc poblades d'interior, que ofereixen una possibilitat atractiva de passar uns dies especials amb una aportació de turisme cultural. 

  Les seus del festival són la Todolella, Vilafranca, Morella, el Forcall, Castellfort, Castell de Cabres, la Mata, Cinctorres, Villores, Olocau del Rei, Sorita i Palanques. “No és la solució definitiva per a poblar aquesta comarca, però activitats com Portsxinel·la sí que ajuden a donar vida a aquests bonics pobles”, segons ha subratllat Carlos Benlliure, responsable del festival.

  Les companyies participants en aquesta tercera edició són Xarop Teatre (Castelló), Teatro Paraíso Antzerkia (País Basc), Producciones Infantiles Miguel Pino (Andalusia), El Retablo de la Ventana - Teatro de títeres (Madrid), Títeres Barrilete (Castella-la Manxa), Teatre Tracalet i Los Titiriteros de Binéfar (Aragó), companyia La Pantomima i Eugeni Navarro (Catalunya) i Títeres Alakran (Galícia). També hi ha presència internacional, a càrrec de Paolo Ioro, d'Itàlia, i l'Asociación de Títeres Chúmbala Cachúmbala, de Guatemala.

  El festival està organitzat per Eclíptica d'Art i Viu Els Ports, amb el suport de la Generalitat Valenciana, l'Institut Valencià de Cultura, Cultura Dipcas, així com els ajuntaments i empreses privades dels dotze pobles dels Ports que hi participen.