• El renovat Museu del Sexenni de Morella ja ha obert al públic

  Notícies Cultura | els Ports | 01/07/2018 15:58
  Paula García
  El museu és una eina imprescindible per a poder mostrar als i les visitants la festa més gran de Morella

  El museu és una eina imprescindible per a poder mostrar als i les visitants la festa més gran de Morella

  Morella va inaugurar el passat dissabte, 30 de juny, el Museu del Sexenni, destinat a acostar i donar a conéixer la festa més important de la ciutat, la festa del Sexenni. Una festa extraordinària i única que està declarada Festa d'Interés Turístic Nacional i Bé d'Interés Cultural Immaterial.

  El museu és una eina imprescindible per a poder mostrar als i les visitants aquesta celebració tan important per a la ciutat però que té lloc només cada sis anys.
  El Museu del Sexenni de Morella s'ha modernitzat i s'ha reformat per complet respecte a la versió anterior. Ubicat a l'església de Sant Nicolau, compta amb noves i actualitzades instal·lacions audiovisuals que ofereixen una completa visita al museu per a conéixer el Sexenni i tots els elements que en formen part més profundament.

  La regidora de Cultura, Rocío Querol, va destacar durant la inauguració: "El Museu del Sexenni és molt important per a la ciutat per a apropar i donar a conéixer aquesta festa tan especial que sols se celebra cada sis anys".

  Algunes de les coses que es poden trobar al nou museu són tapissos i vestits característics del Sexenni, acompanyats d'audiovisuals que mostren com es viu la festa a la ciutat.  El Museu del Sexenni s'incorpora a la xarxa de Museus de Morella, junt amb el castell, el museu Temps de Dinosaures, les Torres de Sant Miquel i la basílica arxiprestal. D'aquesta manera, amb la compra de l'entrada conjunta als museus, la del Museu del Sexenni és gratuïta.

  La inauguració del nou Museu del Sexenni ha coincidit amb l'any del 54é Sexenni, que tindrà lloc del 18 al 27 d'agost.