• El XXI Premi Iturbi obri el termini d'inscripció

  Notícies Cultura | València | 03/06/2020 09:52
  À Punt NTC
  La diputada del Premi Iturbi, Glòria Tello, amb els membres del comité assessor del concurs

  La diputada del Premi Iturbi, Glòria Tello, amb els membres del comité assessor del concurs / GVA

  El Premi Iturbi de la Diputació de València ha obert el termini d'inscripció per al XXI Concurs Internacional de Piano de València Iturbi. Una edició molt especial perquè significarà la celebració del 40 aniversari del guardó. Durant tot aquest temps el certamen ha esdivingut un referent dins del món musical internacional i ha rebut concursants procedents dels cinc continents

  El formulari d'inscripció, juntament amb la resta de documentació requerida, podrà enviar-se fins al 31 d'octubre a través de pianoiturbi.com. Una vegada acabat aquest període s’iniciarà la fase prèvia de preselecció per a triar els 22 pianistes que participaran en la fase de concurs.

  La preselecció, realitzada a partir dels vídeos i la documentació remesa pels participants, la farà, durant els mesos de novembre i desembre, un jurat específic per a aquesta fase. L'1 de febrer de 2021 es publicarà el nom dels seleccionats i d'aquells que queden en llista d'espera. El director artístic, Joaquín Achúcarro, presidirà el jurat del concurs que se celebrarà en el Teatre Principal de València entre el 23 de juny i el 2 de juliol de 2021, i que tindrà la participació de l'Orquestra de València en la fase final.