• L'Aplec dels Ports compleix quaranta anys a Vilafranca amb música, tallers i exposicions

  Notícies Cultura | els Ports | 28/07/2018 15:05
  À Punt NTC

  "Una terra plena de vida" és el lema de l'aplec d'enguany / À Punt NTC

  L'Aplec dels Ports fa quaranta anys amb una edició que se celebra a Vilafranca, i que acull per cinquena vegada des del 1978 aquesta festa d'arrel valenciana de les comarques de l'interior de Castelló. "Una terra plena de vida" és el lema de l'aplec d'enguany, on es destaca la importància de la pervivència de les escoles al món rural per a garantir la salut del pobles en el present i el futur.

  Enguany, s'hi espera l'assistència de milers de persones, entre 7.000 i 8.000 segons les previsions de l'alcalde de Vilafranca, Òscar Tena, que ha destacat l'impuls que suposa el certamen per a la comarca. Tena explica que s'intenta adaptar les infraestructures a la quantitat d'assistents que s'hi preveu, unes xifres altíssimes si es pren en consideració la dimensió dels pobles que ho celebren. Així, Vilafranca, que no arriba als 3.000 habitnts, triplica la població durant l'aplec. 

  Aquesta proposta cultural inclou des d'actuacions musicals fins a tallers, jocs i exposicions. Durant tot el cap de setmana actuaran 25 grups de música en valencià com ara Zoo, Xavi Sarrià o Pep Gimeno, Botifarra. Està previst hui a l'escenari Taleca, la trobada de muixerangues, amb la participació de les muixerangues de Castelló i Vinaròs.