• Les dues escultures de Jaume Plensa adquirides per la Fundació Hortensia Herrero ja estan a Elx

  Notícies Cultura | el Baix Vinalopó | 14/11/2019 17:28
  À Punt NTC
  À Punt NTC

  Els rostres de Sílvia i Maria formen ja part de l'entorn de la Basílica de Santa Maria d’Elx. És la ciutat que ha triat la fundació Hortensia Herrero per a divulgar l'obra de l'escultor català Jaume Plensa, després d'haver-se exhibit a València. Les dues peces, que representen els caps de dues dones en actitud de meditació amb els ulls tancats, estaran a la plaça del Congrés Eucarístic durant huit mesos.

  Les escultures d'un dels artistes espanyols amb més projecció internacional estan fetes de ferro fos i tenen una estructura buida. Ciutats d'arreu el món, com ara Chicago, Nova Yok, Londres o Seül exhibeixen als seus carrers les obres monumentals de Plensa. Sílvia i Maria van formar part de l'exposició de set escultures de Plensa que es va instal·lar en una de les làmines d'aigua de la Ciutat de les Arts i de les Ciències.

  Amb posterioritat, la Fundació Hortensia Herrero i Mercadona van adquirir dues de les set escultures per a donar-les a conéixer en altres ciutats de la Comunitat Valenciana. La pròxima parada de Sílvia i Maria serà la ciutat de Castelló.