• Mor Robert Frank, el fotògraf que immortalitzà el Cabanyal més humil

  Notícies Cultura | 10/09/2019 23:11
  À Punt NTC

  Robert Frank / Efe

  El fotògraf Robert Frank va morir aquest dilluns en un poble de la província canadenca de Nova Escòcia als 94 anys, segons informa el diari The New York Times, que recorda que va ser un dels més influents el segle XX.

  Frank, que va nàixer a Suïssa, deixa entre el seu enorme llegat més de quaranta imatges costumistes en blanc i negre que va captar al Cabanyal durant els anys 50 del segle passat. Unes fotografies que l'editorial La Fábrica va reunir el 2012 i que reflectien la vida quotidiana dels veïns d'aquest barri de pescadors.

  El fotògraf va aconseguir la fama a partir del llibre The Americans, una obra de fotografies en blanc i negre preses als Estats Units durant la dècada de 1950 i publicada el 1959. Aquest volum va ser innovador, ja que trencava els esquemes del fotoperiodisme de l'època, basats en imatges nítides, ben il·luminades i de composició clàssica. Per contra, les fotografies de Frank mostraven tipus solitaris, parelles d'adolescents, grups en funerals i estranyes presències de la vida cultural.