• Morella viu el penúltim dia de les festes del 54é Sexenni

  Notícies Cultura | els Ports | 26/08/2018 19:45
  Teresa Violeta
  La gent ha pogut gaudir de diverses danses que combinaven un esclat de música i color

  La gent ha pogut gaudir de diverses danses que combinaven un esclat de música i color

  Veïnes, veïns i turistes aprofiten el diumenge per a gaudir de les meravelles culturals que es poden veure a Morella, la vespra de donar per conclòs el 54é Sexenni.

  Hui el protagonista del Retaule ha sigut el Gremi d'Arts i Oficis. És un dels gremis més antics de la ciutat i compta amb danses i quadres bíblics de gran interés històric.

  La gent ha pogut gaudir de diverses danses protagonitzades per xiquetes i xiquets de la capital dels Ports. Un exemple clar és la dansa dels Teixidors, que és un homenatge a la tradició tèxtil de la ciutat. Dansen al voltant d'un pal de cinta de colors, teixint i desfent les cintes.

  També hi ha destacat la dansa d'arts i oficis, que representa professions, tan antigues com la de sabater, sastre, ferrer o fuster. Tot amb una indumentària plena de colorit.

  A més, en aquest penúltim Retaule han desfilat les miraverges, representades per les xiquetes que han pres la comunió. I cal no oblidar els tapissos de paper arrissat que decoren els carrers de Morella i que són únics al territori valencià. Un Sexenni que arriba al final sent la primera vegada que se celebra com a festa d'interés turístic nacional i d'interés cultural immaterial.