• Oliva homenatja l'historiador i poeta Vicent Olaso Sendra

  Notícies Cultura | la Safor | 19/09/2019 17:26
  À Punt NTC

  El Servei de Biblioteques d'Oliva homenatja Vicent Olaso Sendra, un home imprescindible per a la cultura saforenca, que va faltar recentment. Olaso va treballar com a cap del Servei d'Arxius i Biblioteques de l'Ajuntament d'Oliva durant més de 30 anys. Però, a més de bibliotecari, era poeta, historiador, investigador, gestor cultural, autor de diverses publicacions i col·laborador en mitjans periòdics i premsa. 

  Nascut a Gandia el 1961 i llicenciat en Història Medieval per la Universitat de València, va desenvolupar una tasca fonamental com a arxiver i va tindre una relació intensa amb l'Arxiu Municipal de Gandia. En els últims anys va mostrar la seua faceta de poeta, i va pubicar reculls com Que tot plegat no semble mentida (2017). Va formar part del col·lectiu d'escriptors saforíssims, i va guanyar el XXXI Premi de Poesia Senyoriu d'Ausiàs March (2011). 

  L’homenatge se celebrarà el divendres 20 de setembre a les set de la vesprada a la Biblioteca de l'Envic. Hi participaran representants del seu vessant investigador, com ara l'Associació Centelles i Riusech, el Ceic Alfons El Vell, Ferran Garcia Oliver, Jesús Alonso i Francesc Devesa. I del vessant poètic, M. Josep Escrivà, Joan Navarro, Isabel Canet, J. Lluís Roig, Irene Verdú i Olga Vicens llegiran els seus poemes, acompanyats d'una emotiva selecció musical feta pel seu amic Joan Andreu Gascó.

  L'acte, coordinat per companys i companyes de la xarxa de biblioteques d'Oliva, donarà inici a les activitats programades pel Servei de Biblioteques per a la tardor de 2019.