• Pepa Flores, ‘Marisol’, Goya d'Honor 2020

  Notícies Cultura | 23/10/2019 20:49
  À Punt NTC

  L'Acadèmia de Cine ha anunciat que atorgarà el Goya d’Honor 2020 a l'actriu i cantant Pepa Flores, més coneguda com Marisol. L'intèrpret rebrà el guardó a la seua ciutat natal, Màlaga, on enguany se celebrarà la gala de lliurament de la 34 edició dels premis.

  Segons ha explicat l’Acadèmia en un comunicat, han concedit el premi honorífic a l'artista per ‘‘les seues inoblidables interpretacions i per ser una de les actrius més estimades i recordades pel gran públic’’.

  Fenomen de masses dels seixanta i els setanta, la xiqueta prodigi va fer cantar, ballar i somriure en les exitoses i populars comèdies musicals que va protagonitzar. "Un rayo de luz", pel·lícula amb la qual va conquistar el premi a la millor actriu infantil en la Mostra de Venècia, va ser el debut en el cinema d'aquella xiqueta de cabells rossos i ulls blaus, l'estrela més brillant del món de l'espectacle espanyol d'aquells anys.

  Pepa Flores també va demostrar la seua capacitat com a actriu dramàtica en produccions dirigides per Juan Antonio Bardem, Carlos Saura i Mario Camus, a les ordes dels quals va rodar Los días del pasado, treball que li va valdre el premi a la millor interpretació femenina en el Festival de Karlovy Vary.

  La seua llegenda es va forjar també amb pel·lícules com Tómbola, Ha llegado un ángel, Búsqueme a esa chica o Bodas de sangre.

  A més, com a cantant va fer el seu últim disc en 1983, tancament d'una carrera discogràfica que compta amb prop de 500 cançons gravades i interpretacions en diversos idiomes.