• VÍDEO | Toñi Martín-Zarco, primera dona que dirigirà la Federació de Fogueres de Sant Joan

  Notícies Cultura | l’ Alacantí | 12/09/2019 12:55
  À Punt NTC

  Toñi Martín-Zarco, nova presidenta de la Federació de Fogueres de Sant Joan, a 'Les notícies del matí'

  Per primera vegada la Federació de Fogueres de Sant Joan tindrà una presidenta. Toñi Martín-Zarco (Foguera Port d'Alacant) ha guanyat les eleccions que s'han celebrat aquesta nit a l'Ajuntament d'Alacant i s'ha imposat per 127 vots davant 98 a l'altre candidat, David Olivares (Foguerer-Les Carolines).

  Serà l'encarregada de dirigir aquesta festa alacantina durant els pròxims quatre anys. Martín-Zarco pertany a la foguera Port d'Alacant i ha encapçalat la candidatura Fem Festa.  

  En una entrevista a Les notícies del matí la nova presidenta s'ha mostrat encantada per l'elecció i ha destacat que un dels eixos centrals del seu programa és la unió de la festa i la ciutat. "En el nostre programa portem 'Fogueres 365' i volem que les fogueres i la ciutat anem de la mà, perquè fem activitats tot l'any i cal donar-les a conéixer a la ciutadania", ha indicat.

  Toñi Martín-Zarco compta amb un gran equip amb "moltes ganes i il·lusió"

  Per a dur avant aquest projecte, Toñi Martín-Zarco ha ressaltat que compta amb un gran equip amb "moltes ganes i il·lusió", i encara que compta amb alguns membres de l'anterior equip de l'ara regidor Manolo Jiménez, no serà continuista. "Cada persona li dona el seu toc personal, jo soc una dona i no és res continuista, ja que cadascun tenim les nostres idees", ha assenyalat la nova presidenta que està molt il·lusionada per continuar "treballant per la festa".

  La Federació de Fogueres ha estat funcionant des de l'abril amb una gestora. Després de 7 anys al capdavant de la Federació, l'anterior president, Manolo Jiménez, va eixir de l'ens abans de les eleccions municipals per iniciar la seua carrera política amb el Partit Popular. Hui és l'actual regidor de Festes de la ciutat d'Alacant.

  Després de les Fogueres 2019 la Federació convocà eleccions per al setembre i les dos candidatures, la de David Olivares i la de Toñi Martín-Zarco iniciaren les seues campanyes electorals difonent el seu programa per cada comissió. 

  Finalment anit estaven convocades a votar totes les fogueres i barraques de la ciutat. Cada foguera tenia el dret d'emetre dos vots i un cada barraca.

  En l'àmbit festiu de la Comunitat Valenciana, Toñi Martín-Zarco segueix els passos de Noelia Selma, primera dona presidenta de la Junta de Festes de Castelló des de juliol de 2018.