• Vila-real gaudeix del millor jazz amb “denominació d'origen”

  Notícies Cultura | la Plana Baixa | 20/09/2019 16:00
  Àngel Sáez
  À Punt NTC
  La cita amb el jazz va començar dijous amb el clarinetista castellonenc Chema Peñalver com a protagonista / Toni Losas (Real Jazz)

  La cita amb el jazz va començar dijous amb el clarinetista castellonenc Chema Peñalver com a protagonista / Cultura Vila-real (Facebook)

  El Casino de Vila-real acull fins diumenge el festival Real Jazz que, en la seua quarta edició, ofereix huit concerts i dos jam sessions. La programació d'aquesta edició està dedicada a la cantant Celia Mur, desapareguda recentment, que va participar en el festival el passat 2018. À Punt és el mitjà oficial del Real Jazz i informa en les diverses finestres de les activitats de la cita musical.

  La cita amb el jazz va començar dijous a la nit amb el clarinetista castellonenc Chema Peñalver com a protagonista, que va presentar el seu nou treball Sophisticated clarinet. Aquest divendres serà el torn de la banda JPMB Trio, formada per John Pickup, Matt Baker i Dani Domínguez, que aborden el jazz des de la composició clàssica. Aquest concert està programat a les 19:30 hores, mentre que a les 23:00 serà el torn d'Ales Cesarini & Payoh Soul Rebel, amb una proposta jazzística des d'altres disciplines com el reggae. La vetlada conclourà amb una jam session.

  Un cap de setmana ple de concerts

  El dissabte obrirà la jornada del festival a les 18:00 hores la formació Bluet, i continuarà a les 20:00 amb la cantant lituana Viktorija Pilatovic, professora del Berklee College of Music, de València. El reconegut pianista Albert Sanz, acompanyat de Javier Colina al contrabaix i Borja Barrueta a la bateria, tancaran la nit de dissabte amb la seua actuació a les 23:00 h. Seguidament, el públic podrà gaudir d'una nova jam session.

  Diumenge, la clausura del festival comptarà amb la Jove Big Band Sedajazz, formada per 23 joves músics, a les 12.00 hores, i a les 19.30 tancarà la programació Roxane Arnal, acompanyada per Baptiste Bailly al piano i David Domínguez a la percussió.