• Vora 200 propostes en la temporada de l'IVC a Castelló

  Notícies Cultura | la Plana Alta | 11/09/2019 19:57
  À Punt NTC

  Amb el lema ‘‘Tria Cultura’’, s'ha presentat hui la programació cultural de la ciutat de Castelló per a la pròxima tardor

  "Tria cultura!" és el lema de l'Institut Valencià de Cultura per a la temporada 2019-2020 a Castelló, amb una oferta de vora 200 espectacles i altres propostes culturals, que aquest dimecres han presentat el conseller d'Educació, Cultura i Esports, Vicent Marzà, i el delegat a la capital de la Plana, Alfonso Ribes, al Teatre Principal. Hi destaca l'estrena absoluta de l'espectacle Fronteras, de María Pagés, i la presència de grans noms de l'escena teatral, com Josep Maria Pou, Lluís Homar i Verónica Forqué, entre altres. 

  L'IVC Castelló pretén consolidar les línies de treball iniciades en temporades anteriors, amb propostes que abasten totes les disciplines artístiques, al mateix temps que reforça el vessant familiar i educatiu i l'accés a tots els públics als espectacles programats al Teatre Principal, l'Auditori, el Museu de Belles Arts i l'Espai d'Art Contemporani. Marzà ha remarcat que "el públic es fidelitza cada vegada més" i ha apuntat que, en el primer trimestre de la temporada passada, el volum d'espectadors va créixer "exponencialment". Així, el Teatre Principal va pujar un 130%, l'Auditori un 14% i els museus gestionats per l'IVC un 13%. 

  Una de les apostes més importants de l'IVC és la setena edició de la fira musical TROVAM. Com a novetat important, la capital de la Plana acollirà enguany la segona edició dels Premis de les Arts Escèniques, de l'Audiovisual i de la Música. També s'hi incorporen abonaments trimestrals a 30 euros per a menors de 30 anys, tant per a l'Auditori com per al Teatre Principal, que busquen fidelitzar el públic més jove.