• La Generalitat insta el port de València a fer un estudi de viabilitat de l’accés ferroviari

  Notícies Política | València | 06/08/2019 15:00
  À Punt NTC

  El conseller de Política Territorial, Arcadi España, ha instat l’Autoritat Portuària de València a fer un estudi tècnic que valore la viabilitat de l’accés nord mitjançant transport ferroviari.

  A més, ha proposat al Ministeri de Foment, a l’Ajuntament de València i a l’Autoritat Portuària una reunió per a fixar-ne els criteris del desenvolupament i aconseguir així una “millor coordinació” en totes les actuacions relatives a la infraestructura i la connexió amb la ciutat.

  Aquesta trobada té com a objectiu posar en marxa una taula de diàleg permanent que aborde l’equilibri entre el respecte mediambiental i el desenvolupament econòmic del port. 

  La Generalitat defensa que el creixement i el desenvolupament del port de València ha de basar-se en la cerca de fórmules més respectuoses amb l’entorn, que aconseguisquen reduir els efectes contaminants de l’activitat a la ciutat i la societat. Per això, consideren que cal comptar amb la participació i la col·laboració de tots els agents implicats en el projecte.