• La Generalitat subvenciona Stadler perquè en millore l’eficiència energètica

  Notícies Economia | l’ Horta | 24/12/2019 14:56
  À Punt NTC

  La Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic subvencionarà amb un total d’1.581.145 euros l’empresa Stadler Rail València, perquè execute un pla per a la millora de la sostenibilitat mediambiental que contribuirà a crear 400 llocs de treball.

  Concretament, el projecte, que ascendeix a 3.728.887 euros, tractarà de reduir l’impacte de la planta d’Albuixec, a l’Horta Nord, a partir de la minimització de les quantitats de fums i gasos nocius emesos a l’atmosfera i de la millora de l’eficiència energètica.

  La factoria, que està dedicada a la fabricació de vehicles per al sector ferroviari, preveu un augment de la capacitat de producció de diverses naus de fabricació, de manera que es permeta fer activitats amb independència i eficiència que doten l’empresa de major flexibilitat i versatilitat, de manera que es modernitze i diversifique el ventall de productes. La intenció és que genere un impacte positiu en l’ocupació estable i de qualitat, a més de contribuir a un canvi en el model econòmic de la Comunitat.

  L’estratègia inclou la posada en marxa de plans de millora per a minimitzar les emissions dels seus agents contaminants atmosfèrics en fonts fixes: COVs, CO2, SO2, N2O i CH4, així com de residus perillosos. També preveu la construcció d’instal·lacions i la incorporació de maquinària i instrumentació que permeta la reducció del consum energètic.