• Sagunt, seleccionada com una de les ciutats més atractives per a la inversió a Espanya

  Notícies Economia | el Camp de Morvedre | 19/09/2019 12:34
  À Punt NTC
  El municipi del Camp de Morvedre, en una imatge d'arxiu

  El municipi del Camp de Morvedre, en una imatge d'arxiu

  Sagunt ha sigut seleccionada per Invest in Cities com una de les ciutats més atractives per a la inversió a escala estatal. D'aquesta forma, el municipi podrà donar a conéixer els seus avantatges competitius, projectes de desenvolupament econòmic i apostes de futur a més de 1.000 potencials inversors nacionals i estrangers per a contribuir a enfortir el teixit empresarial, el desenvolupament econòmic i la creació d'ocupació.

  Invest in Cities és una iniciativa impulsada per la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), la Confederació Espanyola de la Xicoteta i Mitjana Empresa (Cepyme) i per la consultora d’inversió Grup PGS. El seu objecte és acostar inversió privada i empreses al territori de les ciutats participants, així com solucions d'inversió i finançament al teixit empresarial assentat en cadascuna d'elles.

  A través de la seua plataforma web, dels fòrums d'inversió local celebrats en cada ciutat participant i del Fòrum de Ciutats Atractives per a la Inversió que se celebrarà a Madrid a final d’any, la iniciativa situarà a Sagunt en el millor aparador per a lluir els nombrosos atributs i avantatges competitius fora de les seues fronteres, segons ha informat l'Ajuntament de Sagunt en un comunicat.

  Cimera d’Invest in Cities al novembre

  Sagunt, junt amb 19 ciutats més, han sigut seleccionades per a participar en l'II Cimera d’Invest In Cities, que se celebrarà el pròxim 12 de desembre a Madrid, amb l'objectiu de posar en valor el seu potencial estratègic com a ciutats atractives per a la inversió.

  D'altra banda, el Fòrum d'Inversió Local se celebrarà al novembre a Sagunt i permetrà articular sinergies entre les institucions públiques, el teixit empresarial i els inversors privats interessats en projectes del municipi. En el fòrum s'impartiran diferents ponències i hi haurà taules redones en les quals es tractaran temes com la inversió privada per a empreses de Sagunt, el finançament, el repte de la transformació digital, el turisme sostenible, així com a la sostenibilitat energètica. En el fòrum estaran també presents alguns actors de referència en l'àmbit de l'empresa i l'economia.

  Pel que fa a la pàgina web, Sagunt disposarà d'un microsite en el qual es reflectirà el seu posicionament general, avantatges competitius, projectes de desenvolupament o bonificacions i ajudes fiscals. A més, la web comptarà amb dues plataformes d'atracció d'inversió, una enfocada a empreses emergents i una altra a empresaris. A través d'estes plataformes, els empresaris de Sagunt podran accedir a assessorament professional, capital privat i finançament per als seus projectes.

  També es realitzarà un concurs de projectes d'inversió privats en el qual es podran presentar aquells projectes que tinguen interés en Sagunt i a aportar valor en el desenvolupament de la ciutat generant oportunitats i riquesa.

  Per este motiu, l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, va assistir aquest dimecres a la presentació de la segona edició d’Invest in Cities a Madrid, a la qual també l'han acompanyat la regidora de Promoció Econòmica i Industrial, María José Carrera; la coordinadora tècnica comercial de Parc Empresarial Sagunt, Tere Ventura; i la presidenta de l'Associació d'Empresaris del Camp de Morvedre (Asecam), Cristina Plumed.