• El Banc d’Espanya estima que la Comunitat Valenciana serà una de les autonomies menys perjudicades pel confinament

  Notícies | 27/05/2020 15:15
  À Punt NTC

  Una imatge de billets i monedes.

  El fort impacte de la crisi sanitària que vivim és un fet. El que està per definir són les dades concretes de l’impacte. Les previsions són dures però varien d’un organisme a un altre, dins la coincidència de gravetat. El Banc d’Espanya estima que el descens de l’activitat serà major en autonomies com Madrid, les Canaries, les Illes Balears o el País Basc, i menor a la Comunitat Valenciana, Catalunya o Andalusia. 

  L’anàlisi del banc emissor es recull en l’article “Heterogeneïtat en l’impacte econòmic de la Covid-19 entre regions i països de l’àrea de l’euro”. El document explica que la magnitud del descens anual del valor afegit regional oscil·laria aproximadament entre el 5% i el 8% en l’escenari A, i entre el 6,5% i l’11% en el B. 

  Assenyala també que una duració major del període de confinament donaria lloc a una intensificació de la caiguda de l’activitat, encara que tant en un escenari de llarga duració Canàries, Balears, País Basc i Madrid són les autonomies que registrarien les caigudes més grans de l’activitat. Catalunya, Comunitat Valenciana i Andalusia, per contra, serien les menys afectades.