• VÍDEO | El foc posa punt final a les Fogueres de 2019

  Notícies Fogueres 2019 | l’ Alacantí | 25/06/2019 09:29
  À Punt NTC

  A les 12 de la nit, puntual, s’ha disparat des del Benacantil la tradicional i monumental Palmera de focs artificials, que dona pas a la Nit de la Cremà de les Fogueres 2019. Una pluja formada per 1.200 coets ha dibuixat una gran palmera en el cel. Com a novetat, l’ha disparada una dona per primera vegada en la història.   


  La tradicional Palmera disparada des del Benacantil                                    Cremà de La Ceràmica

  Les belleses del foc d’enguany, Isabel Bartual i Noelia Vinal, han acomiadat visiblement emocionades les dos fogueres oficials des dels balcó de l’Ajuntament d’Alacant. Quan el foc ha devorat els monuments municipals, han anat cremant la resta de fogueres, 89 infantils i 89 adults, ubicades en diversos punts de la ciutat.

  Un dispositiu especial integrat per més de 600 persones entre bombers, policies i membres de Protecció Civil, vetla perquè la Cremà transcórrega amb normalitat en una nit en què no ha faltat la tradicional banyà. Aquest costum, en el qual els bombers xopen el públic per a refrescar-lo, s’ha convertit en un dels principals reclams de la cita amb el foc. 

  El torn de la foguera La Ceràmica, guanyadora de la Categoria Especial de 2019, ha arribat passada la 1:30 de la matinada. Primer han encés la infantil, que ha tardat a quedar reduïda a cendres. En canvi la foguera gran, un monument de l’artista Vicente Llàcer que porta com a lema “Efímera”, ha fet honor al seu nom i s’ha consumit ràpidament envoltada per les flames. Al voltant de les cinc de la matinada ha acabat la Cremà de les 180 fogueres d'Alacant.

   

  Prop de 1.000 tones de residus

   

  Prop de mil tones de residus es l'emprempta que ha quedat després de la nit de la Cremà. S'han cremat 130 tones de fusta i 3.000 quilos de cartó a tots els racons de la ciutat.