• VÍDEO | El líder opositor de Veneçuela Leopoldo López arriba a Madrid

  Notícies Món | 25/10/2020 17:35
  À Punt NTC

  Imatge de portada: El líder opositor veneçolà Leopoldo López durant una protesta el 2014 / Reuters

  El líder opositor de Veneçuela Leopoldo López ha arribat aquest diumenge a Madrid. Després d'haver viscut 18 mesos reclòs a la casa de l'ambaixador espanyol a Caracas, divendres passat va eixir de la residència del diplomàtic espanyol.

  El Ministeri d'Afers Estrangers espanyol ha confirmat l'arribada de López a Madrid, on resideixen la seua dona i els tres fills, i ha aclarit que la decisió d'eixir de l'ambaixada ha sigut "personal i voluntària". A més, Afers Estrangers ha condemnat les detencions i registres a personal de la seua delegació a Caracas, després de la marxa del polític veneçolà.

  Fa any i mig, l'oposició veneçolana, amb Juan Guaidó i Lepoldo López al capdavant, va dur a terme una operació per a apartar el chavisme del poder. Una maniobra que va fracassar, i López es va haver de refugiar a la seu diplomàtica espanyola. Aquest va ser l'últim episodi d'una llarga experiència contra el chavisme, en la qual l'opositor veneçolà ha complit una condemna de tres anys i mig de presó i 21 mesos d'arrest domiciliari.

  De moment, el govern de Caracas guarda silenci i encara no s'ha pronunciat sobre si demanarà a Espanya l'extradició de López.