• Un altre vaixell alemany va cap a Lampedusa amb 65 migrants a bord

  Notícies Món | 06/07/2019 10:35
  À Punt NTC
  El vaixell Alan Kurdi a la costa de Líbia

  El vaixell Alan Kurdi a la costa de Líbia / Fabian Heinz (Sea-Eye)

  El vaixell alemany Alan Kurdi ha fixat el rumb cap a l’illa italiana de Lampedusa amb 65 migrants a bord, després del conflicte que es va generar per l’arribada a aquest port del See Watch 3, a pesar de la prohibició per part d’Itàlia.

  “L’illa italiana és el port europeu més pròxim. Des d’allí els rescatats poden ser conduïts a un lloc segur i així ho exigeix el dret internacional”, va dir en un comunicat l’ONG See Eye, a la qual pertany la nau.

  La tripulació del vaixell va rebutjar una oferta dels guardacostes libis d’atracar al port de Sawija. “Líbia no és un lloc segur per a ningú”, va explicar l’organització.
  Segons See Eye, un dels refugiats assegura que un company seu de fuga va morir a la frontera Líbia perquè les forces de seguretat van disparar contra ell.
  Els centres de salvament de Roma i La Valletta no ha contestat a les comunicacions del vaixell mentre el centre de Bremen (nord d’Alemanya) va reaccionar immediatament i n’ha informat el Ministeri d’Exteriors.

  El ministre d’Interior italià, Mateo Salvini, ha advertit que l’Alan Kurdi no pot atracar a les costes italianes ni tan sols en cas que altres països es comprometeren a acollir els migrants i va demanar en una carta al seu homòleg alemany, Horst Seehofer, que assumirà la responsabilitat del vaixell.