Aposta del Consell per la intel·ligència artificial

Una llei pel desenvolupament digital i l'impuls de les disciplines tecnològiques en la formació professional és la base de l'estratègia.

Aposta del Consell per la intel·ligència artificial
Aposta del Consell per la intel·ligència artificial

La quarta revolució industrial, l'economia de dades, que mou 800.000 milions d'euros, comporta la intel·ligència artificial com a pilar d'una societat digitalitzada que ha de garantir la protecció de dades i l'anonimat.

Alacant opta a acollir la seu d'uns dels nodes de la xarxa d'excel·lència europea d'intel·ligència artificial al Districte Digital on Ximo Puig, president de la Generalitat, s'ha reunit amb veus expertes de la matèria i ha anunciat que en els pròxims deu anys el Consell té la intenció d'invertir 50 milions d'euros. Esta proposta està sent testada per a portar-la a les Corts per a consensuar-la.

El component ètic d'esta disciplina inclourà, segons Puig, una activitat més inclusiva i d'impuls per al progrés de l'economia o d'interés per l'emergència climàtica. Puig ha destacat la necessitat d'una tecnologia més humana, capaç de transformar models productius.

La biomedicina serà un dels aspectes d'investigació que es nodrirà per mitjà d'instituts capdavanters en neurociències provinents del CSIC o de la Universitat Miguel Hernàndez.

El president del Consell ha destacat la mancança d'un pla nacional en Intel·ligència artificial i ha valorat el fet que la Comunitat Valenciana s'avance a la resta d'Espanya amb esta estratègia amnb seu a Alacant.

També et pot interessar

stats