Ayuso destaca que l’acord del PP i Ciutadans a Madrid conté 155 mesures amb “moltíssimes” reivindicacions de Vox

Abascal demana reunir-se amb Casado i Rivera per a desbloquejar les negociacions a Madrid i Múrcia

El termini per a aprovar la candidatura de Díaz Ayuso finalitza demà a les 12:00
El termini per a aprovar la candidatura de Díaz Ayuso finalitza demà a les 12:00 / Javier Lizón (Efe)

Els portaveus del PP i Ciutadans a l’Assemblea de Madrid, Isabel Díaz Ayuso i Ignacio Aguado, firmaran aquest dilluns un acord de govern per als quatre anys de legislatura quan queden 48 hores per al ple d’investidura sense candidat. Díaz Ayuso ha revelat que aquest acord conté 155 mesures entre les quals es recullen “moltíssimes propostes de Vox”.

En el pacte hi ha inclosos, entre altres punts, la llibertat educativa, la baixada d’impostos, una revisió exhaustiva de les subvencions, la reducció de les llistes d’espera sanitàries així com propostes dirigides a la innovació i al repte digital, segons ha desgranat la dirigent popular.

Díaz Ayuso ha posat l’accent en el fet que fa setmanes que parlen amb la formació taronja a l’espera que Vox se sume. A pesar del silenci d’aquesta formació, ha incidit a dir que “totes les propostes” que els ha traslladat Vox estan en aquest acord amb Ciutadans.

La dirigent autonòmica del PP ha reconegut que entén “les molèsties” que pot sentir Vox perquè cal tindre en compte que durant aquest temps “Ciutadans ha manifestat que no té cap mena d’intenció d’asseure’s i negociar amb ells a pesar que els necessiten”. Díaz Ayuso ha recordat que el termini finalitza demà a les 12:00 hores perquè li donen un sí i es reconvertisca en un ple d’investidura amb candidat.

Abascal demana reunir-se amb Casado i Rivera

El líder de Vox, Santiago Abascal, ha proposat als seus homòlegs de PP i Ciutadans, Pablo Casado i Albert Rivera, una reunió que tindria lloc al Congrés per a “desbloquejar” la formació de governs autonòmics a Madrid i Múrcia. 

Ha assegurat que serà “generós” per a superar un bloqueig que han provocat “l’apartheid” de Ciutadans i “l’equidistància” del Partit Popular.

Per a Abascal, l’acord aconseguit a Madrid suposa persistir en “l’error” d’arribar a un pacte sense comptar amb el seu partit.

També et pot interessar

stats