Bonig demana explicacions a Puig sobre "les retallades que ha fet" a canvi de l'activació del FLA

Compromís, Ciutadans i Unides Podem coincidixen a considerar que aquests fons augmentaran el deute de la Comunitat Valenciana.

Bonig demana explicacions a Puig sobre \"les retallades que ha fet\" a canvi de l\'activació del FLA
Bonig demana explicacions a Puig sobre "les retallades que ha fet" a canvi de l'activació del FLA

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha exigit aquest dissabte al president de la Generalitat, Ximo Puig, que "explique les retallades en educació, sanitat, benestar social i infraestructures que ha fet el seu govern per a rebre els 700 milions del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA), perquè hi ha 15.000 milions d'euros que el Govern d'Espanya està reclamant en retallades i ajustos a la Generalitat".

Bonig ha reaccionat així a l'anunci fet aquest matí pel president de la Generalitat, Ximo Puig, sobre l'activació la setmana que ve del FLA que "permetrà la injecció de 700 milions d'euros" per a poder pagar "més de 50.000 factures, sobretot, de serveis fonamentals, a més de subvencions de dependència, renda d'inclusió, habitatge, escoles públiques i concertades o advocats i procuradors".

El Partit Popular demana explicacions, mentre que Compromís, Ciutadans i Unides Podem coincidixen en considerar que estos fons augmentaran el deute de la Comunitat i que el problema real és l'infrafinançament.

Per la seua banda, el candidat de Compromís al Congrés per València, Joan Baldoví, ha qualificat d'"indecent" l'anunci de Puig perquè, segons ha explicat, és un "préstec per a no enviar els diners que ens mereixem els valencians", un préstec que, segons ha matisat, contribuirà a "engrossar els 9.500 euros que deu hui cada valencià i cada valenciana". Per això, ha defensat que no volen "cap préstec" i ha reclamat "un finançament just".

Toni Cantó, candidat de Ciutadans a la presidència de la Generalitat, també ha reaccionat a l'anunci que ha fet el president de la Generalitat i ha defensat que els valencians no volen "almoina" i "encara menys, en període electoral" . Cantó ha remarcat que no volen que "Ximo Puig faça campanya electoral amb allò que és nostre" i ha responsabilitzat el Partit Popular i el Partit Socialista de l'infrafinançament que pateix la Comunitat Valenciana. 

El candidat a la presidència de la Generalitat per Unides Podem-EU, Rubén Martínez Dalmau, també ha criticat l'activació del FLA perquè considera que agafar aquests diners significa "tindre uns diners que s'han de tornar després, i això ens repercuteix una altra vegada negativament", i ha subratllat que el problema radica en el fet que al "PSOE no li interessa canviar el finançament". 

També et pot interessar

stats