Calviño vol presentar el 15 d'octubre un esborrany de pressupostos a Europa

El Ministeri d'Hisenda està preparant "l'arquitectura bàsica" del projecte de pressupostos generals de l'Estat".

Imatge d'arxiu de la ministra Calviño
Imatge d'arxiu de la ministra Calviño / Europa Press

La ministra d'Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha afirmat aquest dissabte que el govern treballa per a poder presentar per a mitjan octubre un esborrany de pressupostos a la Comissió Europea (CE).

Calviño ha realitzat aquestes declaracions després d'una trobada informal de ministres d'Economia i Finances de la Unió Europea a Berlín, el primer de caràcter físic en sis mesos a causa de la pandèmia.

La data objectiva per a enviar a CE el pla pressupostari per al 2021 és el 15 d'octubre, ha assegurat la ministra, que també ha informat que el Ministeri d'Hisenda prepara "l'arquitectura bàsica" del projecte de pressupostos generals de l'Estat.

Quan concloga aquest primer pas, ha explicat Calviño, es convocarà al Consell de Política Fiscal i Financera i es posarà en marxa el procés per a l'adopció de "la senda d'estabilitat pressupostària".

A parer seu, els nous comptes públics haurien de tindre com a objectius fonamentals el suport al creixement i l'ocupació, un sistema per a canalitzar els nous fons europeus i el reforç dels elements dels serveis públics que més en necessiten com l'educació i la sanitat.

La ministra ha expressat el seu desig que els pressupostos sumen el màxim suport possible argumentant que hi ha un ampli acord en la societat sobre les prioritats econòmiques actuals, que "hauria de veure's reflectit en l'àmbit parlamentari".

Calviño ha assegurat que l'estat espanyol necessita uns pressupostos per al 2021 que reflectisquen les necessitats actuals del país i ha qualificat d'"anomalia" que Espanya estiga "tant de temps" sense adoptar uns pressupostos generals de l'Estat.

En aquesta línia, el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha descartat que no s'arriben a aprovar els pressupostos i ha dit que l'alternativa seria continuar aplicant uns comptes públics del 2018. Durant una entrevista en el programa A la Ventura, Ábalos ha assenyalat que no veu incompatibles el suport de Podem i el de Ciutadans als pressupostos generals de l'Estat.

També et pot interessar

stats