Casado donarà suport als pressupostos si Sánchez trenca el diàleg amb Catalunya

El líder del PP demana també garanties per a inhibilitar Torra i que Delgado no siga fiscal general de l’Estat.

Pablo Casado en la compareixença que ha oferit després de reunir-se amb Pedro Sánchez
Pablo Casado en la compareixença que ha oferit després de reunir-se amb Pedro Sánchez / Efe

Renunciar a la taula de diàleg entre l'executiu i la Generalitat de Catalunya, garanties per a inhabilitar el president del govern català i no modificar el Codi Penal per a beneficiar els independentistes. Aquestes són les exigències que ha plantejat el líder del PP, Pablo Casado, al president del Govern, Pedro Sánchez, per a garantir el suport als pressupostos de l’Estat. Així ho ha anunciat el president del PP en acabar la primera reunió de la legislatura que ha mantingut amb el cap del govern, Pedro Sánchez. 

Per a Casado, és essencial que l’executiu “trenque amb els independentistes i els ‘batasuns’” si vol que els populars donen suport als pressupostos. En la seua compareixença, Casado ha assegurat que el govern espanyol té, d'aquesta forma, una “alternativa” i no ha de dependre dels qui demanen la “ruptura dels consensos bàsics” per a traure els comptes avant.

A més, el líder de l’oposició també ha demanat a Sánchez que no es materialitze el nomenament de Dolores Delgado com a fiscal general de l'Estat, ja que, des del punt de vista de Casado, no compleix el requisit “d’imparcialitat”. 

El líder del PP també ha exigit a Sánchez que torne a reconéixer Juan Guaidó com a president de Veneçuela i que facilite la informació disponible sobre la trobada a Barajas entre el ministre Ábalos, i la vicepresidenta veneçolana

Per la seua banda, el govern, a través d’un missatge de la Secretaria d'Estat de Comunicació, ha lamentat que el PP seguisca “instal·lat en la seua estratègia de bloqueig”. Fonts de l’executiu consideren que aquesta legislatura caldrà diàleg de les forces polítiques “per a desbloquejar assumptes tan importants per a la ciutadania com el finançament autonòmic, el Pacte de Toledo sobre les pensions, o la renovació de llocs en organismes de gran transcendència per al país”.

També et pot interessar

stats