• Castelló estalvia emissions de CO2 amb l'adquisició de vehicles públics de gas

  Notícies Política | la Plana Alta | 12/07/2019 23:35
  Teresa Violeta

  Els tres vehicles s'afigen a la flota de vehicles de gas per a obres i neteja de la capital de la Plana.

  El servei municipal de brigades de Castelló de la Plana ha incorporat tres vehicles de gas natural comprimit a la flota. Es tracta de dos camions per a fer treballs d'obres i neteja i d'una furgoneta de gran capacitat destinada a tasques  de transport. 

  Amb aquesta inclusió, la flota ja disposa d'onze vehicles de gas. L'alcaldessa de la ciutat, Amparo Marco, ha dit que "amb aquesta tecnologia es redueixen  les emissions de CO2 un 25% i d'òxids de nitrogen un 80%". Segons l'alcaldessa, es tracta d'un aposta, emmarcada en el projecte d'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat que està cofinançada pels Fons Europeus de Desenvolupament Regional i l'Ajuntament de la capital de la Plana.

  Ciutat sostenible

  Marco ha recordat que continuar treballant per una ciutat sostenible és un dels punts clau de l'Acord de Fadrell, amb l'objectiu d'arribar a ser una ciutat 100% sostenible. El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, ha assegurat que “en la lluita contra el canvi climàtic qualsevol detall és important i cada gram de CO2 que s'evita contribueix a millorar els problemes de contaminació de la ciutat i del planeta”.

  En aquest sentit, la tecnologia de gas comporta tota una sèrie de beneficis. D'una banda, contribueix a pal·liar la contaminació acústica de la ciutat, ja que un motor de gas natural a penes fa soroll; i de l'altra, suposa un estalvi per al consistori, ja que omplir el depòsit costa al voltant d'un 30% menys que el gasoil i un 50% menys que la gasolina.