Ciutadans demana la dimissió de Marlaska per “alimentar l’odi” en la manifestació de l’Orgull de Madrid

Manifestants increparen els líders de la formació taronja per a fer-los fora de la marxa.

Membres de Ciutadans en la manifestació de l'Orgull

La portaveu de Ciutadans al Congrés, Inés Arrimadas, ha culpat el PSOE i Podem de la situació viscuda en la manifestació l’Orgull a Madrid, que ha qualificat d’“agressió”. Considera que les dues formacions han estat alimentant “l’odi” contra els votants de Ciutadans i són les responsables que dirigents de la formació taronja hagueren d’abandonar la marxa escortats per la policia.

Durant vora una hora un grup de manifestants es va col·locar davant de la pancarta, va impedir el pas de la comitiva de Ciutadans i va protestar per la presència de membres del partit d’Albert Rivera. Durant tot el recorregut, s’escoltaren crits de “fora de l’Orgull” i “això és el que passa per pactar amb els feixistes”. 

Arrimadas ha lamentat que la reivindicació “s’haja posat del costat dels que volen ser intolerants” i ha demanat la dimissió del ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, per “alimentar l’odi” contra la formació taronja després dels successos de la marxa de l’Orgull 2019. 

La diputada i secretària de la Mesa del Congrés, Patricia Reyes, s’ha sumat a la sol·licitud de dimissió de Marlaska per “encoratjar les masses perquè Ciutadans fora objecte d’insults i agressions”, quan, com a ministre de l’Interior, hauria de “vetlar per la seguretat de tots”.

Marlaska va afirmar ahir que és il·lusori pensar que no tindrà conseqüències “pactar amb qui d’una forma descarada, fins i tot obscena, tracta de limitar els drets humans”, en referència al suport de Vox a la coalició de PP i Ciutadans a l’Ajuntament de Madrid.

Per la seua part , Íñigo Errejón, ha afirmat que no es pot “pactar amb homòfobs i esperar que els somriguen”. “Em pareix normal que la gent manifeste pacíficament la seua protesta perquè u no pot estar els divendres amb els homòfobs i els dissabtes a l’Orgull”, ha assenyalat.

La manifestació, que ha reunit 1,6 milions de persones, segons la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (FELGTB) ─organitzadora de l’Orgull─ i 400.000, segons la Delegació del Govern a Madrid, tenia el lema “Majors sense Armaris. Història, Lluita i Memòria!. Per una Llei LGTBI estatal”.

També et pot interessar

stats