Colau demana diàleg entre Torra i Sánchez per a solucionar el conflicte català

L'alcaldessa de Barcelona condemna la violència i celebra les protestes pacífiques.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau / Quique Garcia (Efe)

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat que el president del govern català, Quim Torra, i el del govern espanyol, Pedro Sánchez, "dialoguen amb responsabilitat" per a solucionar el conflicte a Catalunya, després dels aldarulls d'aquesta setmana. 

En una declaració institucional, Colau ha condemnat la violència i ha afegit que les protestes pacífiques són benvingudes. L'alcaldessa ha afirmat que l'Ajuntament pot aportar i col·laborar en la solució, però que la responsabilitat per a "negociar i desbloquejar" la situació ha de ser dels que lideren les institucions.

Les relacions entre Torra i Sánchez continuen en punt mort després que aquest dissabte els dos dirigents es feren encreuaments i retrets pels aldarulls que ha patit la ciutat de Barcelona durant tota la setmana. El president català reclama a Sánchez que fixe "dia i hora" per a seure en una mesa de negociació i abordar la crisi a Catalunya, però el cap de l'executiu espanyol rebutja aquesta reunió si Torra no condemna "rotundament" la violència dels últims dies.

Investigació de mala praxi

L’alcaldessa de Barcelona ha demanat que es revisen els protocols per a l’ús de determinat material per part de les forces de seguretat i que s’investigue qualsevol possible mala praxi per part dels agents que treballen durant els aldarulls. Ha afirmat que no creu que totes les gravacions i denúncies d’agressions policials siguen falses.

També et pot interessar

stats