Comença el termini per a arreplegar les actes en el Congrés

Els 350 diputats triats el 10N rebran un kit tecnològic compost per una tauleta i un mòbil d'última generació.

Comença el termini per a arreplegar les actes en el Congrés
Comença el termini per a arreplegar les actes en el Congrés

Els 350 diputats triats en les generals del 10 de novembre poden començar a acreditar-se a partir d'aquest dilluns en el Congrés, i per a això hauran de declarar el patrimoni i emplenar també una relació d'interessos especificant les ocupacions anteriors. A més, rebran un kit tecnològic compost per una tauleta i un mòbil d'última generació.

El termini per a arreplegar les credencials acaba el 2 de desembre, vespra de l'inici de la legislatura. Com és habitual, el Congrés ha habilitat diverses sales perquè els diputats i les diputades electes puguen realitzar tota la paperassa necessària per a obtindre l'acta, uns tràmits que podran fer personalment o mitjançant intermediaris.

A més d'emplenar tots els formularis que exigeixen les normes de la cambra baixa hauran de posar la fotografia de la seua fitxa parlamentària i rebran part del kit tecnològic compost per un iPad i un iPhone que els facilitarà el treball parlamentari. Això sí, no tindran plenament la condició de diputats fins que juren o prometen la Constitució en la sessió constitutiva del nou Congrés, que tindrà lloc el pròxim 3 de desembre.

Una cinquena part dels diputats són cares noves

71 diputats triats el 10N s'estrenen en el Congrés aquesta legislatura, la qual cosa suposa la cinquena part del total. A ells se suma una altra dotzena de parlamentaris que no estaven en la passada legislatura però que no són totalment nous perquè ja van ocupar un escó en el palau de la Carrera de San Jerónimo en anteriors etapes.

El gruix dels membres de la cambra (267) ja disposaven d’acta de diputat en l'anterior legislatura i han aconseguit revalidar-la en la repetició dels comicis, mentre que el 20,2% de l'hemicicle hi accedirà per primera vegada i un 3,4% tornarà després de més o menys mesos d'absència.

El primer sou, a finals de desembre

Els nous titulars dels escons del Congrés cobraran la primera retribució al final de desembre –un mínim mensual de 3.800 euros. Encara que generen sou des que van ser elegits, en la primera nòmina s'inclourà també la quantitat corresponent als dies entre l'11 i el 30 de novembre.

L'assignació bàsica serà de 2.972,94 euros bruts al mes, igual per a tots els diputats, a la qual se sumen complements en funció del seu paper en la cambra i una indemnització neta (sense impostos) per despeses derivades de l'activitat parlamentària: 917,03 euros al mes per als electes per Madrid i 1.921,20 euros per a la resta.

També et pot interessar

stats