Compromís denuncia la "retallada i desmantellament" de la xarxa de tren convencional

El senador Carlos Mulet ha qualificat d'estafa el Pla de Rodalia 2020-2025.

Imatge d’arxiu d’un Civia
Imatge d’arxiu d’un Civia / (Renfe)

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha assegurat aquest divendres que el Pla de Rodalia 2020-2025 del govern espanyol és una "estafa" i que consisteix en "powerpoints buits de contingut real".

Per al senador valencianista, la proposta del govern espanyol no es correspon amb l'actual context de desmantellament de trens en els punts més allunyats de la geografia valenciana.

Segons Mulet, l'executiu espanyol "castiga” la població amb menys trens i posa en risc la mobilitat segura d'alguns col·lectius, com el dels estudiants.

El senador ha denunciat que una vegada finalitzat l'estat d'alarma es retiren trens considerats com a obligacions de servei públic (OSP), que garanteixen un mínim de mobilitat, i critica el Ministeri de Transports i Renfe per la "retallada i desmantellament" de la xarxa de tren convencional.

El portaveu de Compromís també ha alertat que amb motiu de l’inici del curs acadèmic molts alumnes es desplaçaran a estudiar cicles formatius i universitaris en un servei de trens reduït, la qual cosa podria generar un col·lapse del servei.

També et pot interessar

stats