Condemnat un veí de Cabanes per falsificar una firma per a empadronar una dona abans de les eleccions de 2007

El senador Carles Mulet, que va impulsar la denúncia, lamenta que la sentència no valore un possible frau electoral del PP.

L'únic acusat pel presumpte empadronament massiu a Cabanes compareix davant el tribunal
L'únic acusat pel presumpte empadronament massiu a Cabanes compareix davant el tribunal

El jutjat penal 1 de Castelló ha condemnat a sis mesos de presó, a una multa de 1.800 euros i a pagar les costes judicials a Pasqual Adsuara, un veí de Cabanes, per haver falsificat la firma d'una dona i empadronar-la al municipi sense el seu consentiment en vespres de les eleccions municipals del 2007.

Aquest empadronament ha sigut l'únic que s'ha pogut provar en seu judicial com a irregular dels 160 sospitosos que es van produir al municipi entre novembre i desembre de 2006, ara fa 13 anys.

El senador de Compromís Carlet Mulet va denunciar 40 persones de la Vall d'Uixò per aquests empadronaments, que van tindre lloc en propietats de l’alcalde del PP a Cabanes, Artemi Siurana, dels seus familiars i de l'entorn de l'empresari i propietari de Marina d'Or Jesús Ger. El PP va guanyar aquells comicis per majoria absoluta. 

El cas ha viscut tota classe de vicissituds i es va arribar a arxivar en diverses ocasions. Finalment, l'assumpte judicial s'ha resolt com la falsificació d'una única signatura i no com el frau electoral que es denuciava inicialment.  

Aquesta interpretació ha dut Mulet a valorar la sentència de forma poc satisfactòria. El senador lamenta que finalment no s'ha estimat que el PP va cometre "un greu frau electoral que els va permetre traure una majoria absoluta més folgada de la que haurien tret si no hagueren manipulat el cens de Cabanes".

També et pot interessar

stats