Dia clau per a conéixer si hi haurà eleccions generals o debat d'investidura

Pablo Iglesias i Pedro Sánchez tanquen les consultes amb el rei Felip VI.

Pedro Sánchez durant una recent intevenció al Congrés
Pedro Sánchez durant una recent intevenció al Congrés / Efe.

El rei Felip VI tanca aquesta vesprada la ronda de consultes amb els actors principals que podrien desbloquejar la investidura de Pedro Sánchez. 

Després de reunir-se el dilluns amb dirigents de huit partits, en aquesta jornada rebrà altres set, entre ells els que estan al capdavant dels partits amb major representació parlamentària: Pablo Iglesias, Albert Rivera, Pablo Casado i Pedro Sánchez.

Serà a les 18:00 hores quan rebrà al Palau de la Zarzuela al president del govern en funcions i comentarà amb ell si, després de les reunions amb la resta de partits, hi ha alguna possibilitat que puga ser elegit president en un segon intent.

Al final de la trobada, Felip VI traslladarà a la presidenta del Congrés, Meritxell  Batet, si hi haurà nou debat d'investidura o automàticament el 23 de setembre es convocaran les eleccions del 10 de novembre

La ronda està marcada per la proposta d'última hora de Ciutadans d'abstindre's en la votació a canvi que el líder socialista accepte tres condicions.  El líder de Ciutadans Albert Rivera ha convidat el president del  PP, Pablo Casado, a sumar-se a la proposta en una reunió de dos hores que han matingut aquest dilluns a la nit al Congrés. 

Casado va assegurar que respondrà la proposta de Rivera després de la consulta amb el rei.

Les condicions que posa Rivera a Sánchez per a abstindre's són que trenque el pacte de govern a Navarra, que es comprometa a no indultar els polítics independentistes presos si resulten condemnats , i que no augmente els impostos. 

Segons el líder del PSOE, Ciutadans i PP no tenen excuses per a impedir la investidura perquè aquestes condicions ja es compleixen

El cap de l'Estat s'entrevistarà al matí amb Laura Borràs (Junts  per  Catalunya), Jaume  Asens  (En  Comú  Podem), Santiago Abascal (Vox)  i Iglesias (Podem), i a la vesprada serà el torn de Rivera (Ciutadans), Casado (PP)i Sánchez (PSOE).

També et pot interessar

stats