El Congrés commemora els 41 anys de la Constitució espanyola

Batet reivindica la necessitat de construir el futur de la carta magna a través d'un instrument fonamental: la política.

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, durant l'acte
La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, durant l'acte / Ballesteros (Efe)

Aquest divendres s’ha celebrat l’acte central de la commemoració del 41 aniversari de la Constitució al Congrés. La presidenta, Meritxell Batet, i la presidenta del Senat, Pilar Llop, han rebut els representants dels poders executiu, legislatiu i judicial.

En el seu discurs, Batet ha reivindicat la lluita per la igualtat entre homes i dones recollida en la carta magna, així com la de la defensa del medi ambient. També ha reivindicat el paper de la política per a “mantindre un projecte comú de futur” que “amplie” la seua “capacitat integradora” i ha defensat la Constitució com a únic “marc” en què “actuar i exercir les nostres funcions”.

A més, la presidenta del Congrés ha remarcat l'“eficàcia integradora” del text constitucional i ha assegurat que “qui defensa la Constitució ha d'esforçar-se a integrar en ella i els seus valors als qui es puguen sentir allunyats o exclosos”.

També et pot interessar

stats