El Consell acorda compensar 20,7 milions d’euros de deute de Ciegsa

Destina també 24 milions d’euros a les universitats públiques pels costos derivats de la normativa estatal i autonòmica.

Imatge d'arxiu d'un centre escolar
Imatge d'arxiu d'un centre escolar / Arxiu

El ple del Consell ha acordat anticipar el venciment del deute que manté l’entitat de construccions d’infraestructures educatives Ciegsa amb la Generalitat per import de 20,7 milions d’euros. La finalitat d’aquest moviment és extingir l’entitat per compensació amb obligacions reconegudes a favor seu que són d’aquest mateix import.

La compensació es fa en considerar convenient, des d’un punt de vista econòmic, financer i comptable, compensar posicions deutores i creditores recíproques en l’àmbit del sector públic de la Generalitat.

24 milions d’euros a les universitats públiques

D’altra banda, el ple del Consell ha aprovat la distribució entre les universitats públiques d’un total de 24 milions d’euros de compensació per costos derivats de la normativa estatal i autonòmica.

La distribució resultant de la quantitat total és de 8,1 milions d’euros per a la Universitat de València, 7,2 milions per a la Universitat Politècnica de València, 4,3 milions per a la Universitat d’Alacant, 2,2 milions per a la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana i 2 milions per a la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

Renovació del consell d’administració de la Societat Projectes Temàtics

El Consell també ha donat llum verda a la renovació del consell d’administració de Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana. La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, assumeix la presidència, la vicepresidència del consell recau en el secretari autonòmic d’Innovació i Transformació Digital, Jordi Juan, i la secretaria passa a José Villar.

També et pot interessar

stats