El Consell aprova 60 objectius en el primer seminari de la legislatura

Entre les mesures adoptades: millorar la presència valenciana a Europa, incloure polítiques ambientals o crear una figura pionera d’acompanyament terapèutic per a xiquets.

Acaba el primer seminari del Consell

Última jornada de treball en el seminari que el Consell ha celebrat aquest cap de setmana a Montanejos. Allí s’han aprovat 60 objectius, 5 per cada conselleria, que s’han posat en marxa automàticament i que es revisaran dins de sis mesos en el pròxim seminari del Consell. 

En el cas de Presidència, es vol fomentar el pes de la Comunitat Valenciana a Europa i per això es reforçaran els recursos materials i humans de l’Oficina de Brussel·les per a atendre les necessitats dels sectors que més ho necessiten com per exemple el de l’agricultura. 

A més, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la necessitat d’impulsar el diàleg social per tal de “donar-li un marc d’estabilitat” i per això ha anunciat que convocarà una mesa de diàleg on participaran la Generalitat, els sindicats, la patronal i a la qual se sumarà una quarta pota, les polítiques ambientals perquè segons ha assegurat “són fonamentals”. Aquest quart pilar estarà dirigit pel vicepresident Rubén Martínez Dalmau. 

En el cas de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques inclusives, la vicepresidenta Mónica Oltra ha explicat que volen impulsar la creació d’una figura pionera, la de l’acompanyament terapèutic de rehabilitació per a xiquets en situació de dependència.

Pel que fa a la Conselleria d’Habitatge i d’Arquitectura Bioclimàtica s’ha apostat per posar en marxa un pla per a les emergències habitacionals. La Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic plantejarà un nou escenari de tributació autonòmica en zones despoblades o en risc de despoblament. Per la seua banda, la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública posarà en marxa nou unitats judicials i implantarà la seu judicial electrònica.

Entre els objectius fixats per la Conselleria d'Educació destaca la presentació del Pla Estratègic de l'Esport i l'Activitat Física. La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha proposat la inclusió progressiva de l'atenció bucodental a la cartera de serveis i l'elaboració d'un pla d'atenció a l'epilèpsia.

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball s'ha proposat crear un observatori del treball decent, mentre que la d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica tramitarà la llei de canvi climàtic i transició ecològica. 

Pel que fa a Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, aquesta conselleria nomenarà els membres i constituirà el Consell Rector de l'Agència de Seguretat Ferroviària. A banda, la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciències i Societat Digital elaborarà un diagnòstic d'infraestructures per al desplegament de la tecnologia 5G. Per la seua part, la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica redactarà la guia de participació ciutadana i establirà els mecanismes per a l'inici d'exhumacions de fosses comuns.

També et pot interessar

stats