• El Consell aprova la llei de govern obert per a fomentar la participació de la ciutadania en els assumptes públics

  Notícies Política | 09/11/2018 19:23
  À Punt NTC
  La vicepresidenta del Consell i el conseller de Transparència en la roda de premsa posterior al ple del Consell.

  La vicepresidenta del Consell i el conseller de Transparència en la roda de premsa posterior al ple del Consell. Gva

  El ple del Consell ha aprovat l'avantprojecte de llei de govern obert que pretén fomentar la transparència, el lliure accés a la informació i la participació de la ciutadania en els assumptes públics.

  L'avantprojecte de llei de govern obert de la Generalitat estableix, entre altres aspectes, la regulació dels instruments de transparència i dret d'accés a la informació pública i del Consell de Transparència; els principis bàsics del bon govern; la planificació i avaluació normativa de les polítiques públiques; a més d'oferir un marc legal per a la participació ciutadana i promoció de l'associacionisme.

  Així ho han anunciat en la roda de premsa després del ple del Consell la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra i el conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz.

  La vicepresidenta del Consell ha afirmat que la futura llei "pretén regular i garantir, en una única norma, els drets de transparència i bon govern, de lliure accés a la informació i participació en els assumptes públics".

  Per la seua banda, el conseller de Transparència ha anunciat que la nova llei dotarà la Generalitat "de millors eines per a la seua protecció i promoció, introduint aspectes com la rendició de comptes i incloent un gran tema, oblidat en l'anterior llei de transparència del PP i del qual no tenim amb prou faenes legislació, com és la participació i foment de l'associacionisme".

  Ajudes per la pedregada a la Ribera

  El Consell també ha acordat establir ajudes i incentius per a un pla extraordinari d'ocupació en la comarques de la Ribera Alta i Baixa afectades per pedregada que, el passat 1 de juliol, va causar danys considerables en els cultius d'aquesta zona.

  Oltra ha explicat que les ajudes aniran destinades, d'una banda, "a recuperar el bon estat vegetatiu dels arbres" i, d'una altra, a intentar "reduir la desocupació que pot provocar la pèrdua de l'activitat econòmica de les persones que, normalment, treballen en els períodes de collita i comercialització del caqui i els cítrics".