El Consell es coordinarà amb les diferents administracions per a pal·liar els danys del temporal

Puig ha dit que es prendran les mesures necessàries per a la restauració, rehabilitació i normalització de les àrees més afectades.

VÍDEO | El Consell es coordinarà amb les diferents administracions per a pal·liar els danys del temporal

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat aquest divendres que el Consell es coordinarà amb les diferents administracions per a pal·liar els danys pel temporal. En roda de premsa, Oltra ha dit que encara és "molt prompte" per a realitzar una primera valoració de danys i quin tipus d'emergència es declararà ja que encara està plovent. Així, ha explicat que els camps estan negats i fins que no baixe l'aigua "no sabrem els danys que hi ha".

També ha recalcat que quan haja passat la situació d'emergència el Consell posarà tots els mitjans per a recuperar la normalitat i perquè "les persones que s'han vist desplaçades puguen tornar a les seues llars". Quan s'acabe la situació d'emergència, els municipis disposaran d'un termini de 45 dies per a presentar un informe amb l'estimació de danys.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha dit que quan acabe l'episodi de pluges el Consell avaluarà l'impacte econòmic i prendrà les mesures necessàries per a la restauració, rehabilitació i normalització de les àrees més afectades.

El conseller de Política Territorial, Arcadi España, ha anunciat que faran una valoració ràpida dels danys per a poder donar prompte una resposta als afectats. A més, el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, ha dit que ja tenen enllestida una contingència especial amb el suport estatal.

El conseller Vicent Marzà visitarà dilluns diverses zones afectades per la pluja a les comarques del sud, per tal de valorar de primera mà els efectes del temporal en infraestructures escolars.

La Comunitat Valenciana continua en "fase crítica"

Oltra ha constatat que la Comunitat Valenciana segueix en "fase crítica" ja que en algunes zones ha plogut en una hora "quasi el mateix que en tot un any". Els rius Segura i Clariano s'han desbordat al pas per diferent municipis com Ontinyent i Oriola.  De la mateixa manera, el temporal ha afectat altres comarques i nuclis de població com Dénia om s'ha procedit al desallotjament i traslladat de les persones afectades. 

També et pot interessar

stats