El Consell pagarà 4,8 milions d'interessos pels contractes del PP del TRAM de Castelló

Aquest import estarà integrat en els nous pressupostos autonòmics de 2020.

Un TRAM als carrers de Castelló
Un TRAM als carrers de Castelló / TRAMCastelló

La Generalitat haurà d'assumir 4,8 milions d'euros per interessos de demora per pagaments ajornats "il·legals" establits pels anteriors governs del PP en l'adjudicació de contractes del TRAM de Castelló de la Plana el 2009. Aquest import estarà integrat en els nous pressupostos autonòmics de 2020.

En concret, segons la Generalitat, l'última resolució judicial contra el "pagament ajornat" de l'anterior govern del PP va ser emesa per la reclamació d'una empresa per valor de prop de 4,8 milions en concepte de demores d'abonaments de certificacions d'obra. Es tractava de l'execució del contracte de construcció de determinats trams de la plataforma reservada al transport públic de la ciutat de Castelló, als carrers de les Columbretes i el camí del Serradal.

La licitació es va posar en marxa el 2009 per la Conselleria d'Infraestructures i Transports de l'anterior Consell del PP, per valor de 28.976.444 euros, en règim de pagament ajornat entre 2011 i 2016. Posteriorment va ser adjudicada a l’UTE formada per les empreses FCC i Becsa per 27.256.716 euros, amb interessos d'ajornament i IVA no inclosos.

Finalment, el cost per a la Generalitat va ser de prop de 40 milions d'euros, una vegada concloses les obres el febrer de 2015 i aprovada tant la seua liquidació com la seua certificació total.

També et pot interessar

stats