El govern espanyol aprova ajudes per 455 milions d’euros per a impulsar les pimes

Maroto ha indicat que es tracta d'un paquet per a eliminar "traves en el creixement” de les empreses.

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, en imatge d'arxiu. Europa Press
La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, en imatge d'arxiu. Europa Press

El Consell de Ministres aprovarà aquest divendres un paquet de mesures per un import total de 455,5 milions d'euros per a impulsar el creixement i la internacionalització de les pimes, segons ha anunciat la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto.

De l'import total de la bateria d'ajudes anuals que llançarà l’executiu espanyol,  95,8 milions d'euros correspondran a una línia de l'empresa pública Enisa per a acompanyar l'emprenedor de base tecnològica. Altres 50 milions d'euros seran amb càrrec al Fons per a la Internacionalització de l'Empresa (Fiem) i el major import, 307 milions d'euros, es destinarà a un programa d'ajudes d'eficiència energètica.

Maroto ha indicat que es tracta d'un paquet per a eliminar "traves en el creixement, la internacionalització de les empreses i afavorir l'augment de les empreses", amb una aposta també per la sostenibilitat.

La titular de Comerç ha afirmat que en aquest marc estratègic també es recollirà el compromís d'abordar la morositat que pateixen les empreses, després que no donara temps d’aprovar en el Congrés la llei sobre la matèria.

També et pot interessar

stats