El govern espanyol declararà zona d'emergència les zones afectades per la DANA

Marlaska garanteix que es posaran "tots els mitjans necessaris per tal que totes les persones afectades puguen passar pàgina al més prompte possible".

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i la portaveu del govern, Isabel Celaá, després del Consell de Ministres
El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i la portaveu del govern, Isabel Celaá, després del Consell de Ministres / Mariscal (Efe)

La portaveu en funcions del govern, Isabel Celaá, ha avançat després del Consell de Ministres que el govern espanyol oferirà on corresponga "la declaració de zones greument afectades per emergències de protecció civil", els que permetrà "agilitar les ajudes necessàries" als municipis afectats per la DANA.

Celaá ha explicat que el president del govern en funcions, Pedro Sánchez, s'ha posat en contacte amb els quatre presidents autonòmics de les zones afectades i està seguint el temporal i les seues conseqüències "en temps real" a més de viatjar a les zones afectades "per a avaluar la situació".

Així mateix, la portaveu de l'executiu central ha mostrat "el pesar del govern" per les quatre víctimes que ha provocat fins ara la gota freda. També ha recordat que el nivell d'alerta s'ha mantingut en moltes zones, especialment a Oriola, i ha recomanat a la població que extremen les precaucions i facen cas de les autoritats.

Marlaska visita Oriola

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, s'ha desplaçat a Oriola, i el ministre de Cultura, José Guirao, a Almeria, per a conéixer de primera mà les destrosses causades per la DANA.

En una compareixença a l'Ajuntament d'Oriola, Marlaska ha dit que els danys són molt considerables i ha garantit que es posaran "tots els mitjans necessaris per tal que totes les persones afectades puguen passar pàgina al més prompte possible".

Així mateix, ha elogiat la labor dels equips de rescat i de Protecció Civil. Ha destacat que més de 3.000 efectius de les forces i cossos de seguretat de l'estat, lluiten per a pal·liar els efectes de la DANA que ha deixat pluges torrencials i que ha provocat fins al moment quatre morts, l'evacuació de 3.500 persones, 74 vies tallades, serveis ferroviaris cancel·lats i el tancament d'un aeroport.

També et pot interessar

stats