El PP demana la compareixença d'Oltra per la situació “alarmant” del centre de menors de Bunyol

La vicepresidenta de la Generalitat admet que el centre es “desborda” en “moments puntuals”, però insisteix que els xiquets “es van derivant”.

El centre de menors de Bunyol allotja 41 xiquets i té capacitat per a 55
El centre de menors de Bunyol allotja 41 xiquets i té capacitat per a 55 / GVA

La portaveu adjunta del grup parlamentari popular, María José Català, ha demanat la compareixença en les Corts de la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, davant la situació “alarmant” del centre de menors de Bunyol (València). 

Una inspecció de fiscalia al centre en octubre assenyala que les instal·lacions estan massificades, amb 80 menors interns quan el nombre de places és de 30. Segons la portaveu popular, “la ràtio a Bunyol no solament es duplica sinó que, de vegades, s'ha arribat a triplicar”. 

Mónica Oltra ha contestat que el centre de menors de Bunyol allotja 41 xiquets i té capacitat per a 55. No obstant això, ha admés que “hi ha moments puntuals” en els quals, efectivament, “s'ha desbordat”, perquè “l'arribada de xiquets sense acompanyar s'ha multiplicat per tres”. Uns menors que després es van derivant, ha assegurat. Enguany han arribat ja 850 xiquets i xiquetes, mentre que l'any passat, a hores d'ara, n'eren 224.

Menors dormint en matalassos pel sòl

A més, el PP afirma que hi ha menors “dormint en matalassos pel sòl i sense unes condicions mínimes”. Oltra ha reconegut que de vegades no hi ha un somier, però assegura "els menors estan acompanyats” d'educadors i de personal professional. A més, estan en els centres d'infància i “no en calabossos, ni en CIEs, ni en poliesportius, com ha passat en altres territoris”. 

Els populars volen que la vicepresidenta explique quin és el “problema real” en aquest moment amb els centres de menors i “per què, en tota la legislatura, la Conselleria no ha sigut capaç d'oferir un servei oportú, coherent i responsable amb aquests menors”.

També et pot interessar

stats