El PP demana sancionar Puig per no abstindre’s en el decret de l’IVF

El síndic socialista, Manolo Mata, ha demanat una rectificació als populars per acusar el president de mentir.

Eva Ortiz, portaveu adjunta del Partit Popular
Eva Ortiz, portaveu adjunta del Partit Popular / À Punt NTC

El Partit Popular ha anunciat la presentació d’una proposició no de llei a les Corts perquè se sancione el president de la Generalitat, Ximo Puig. La portaveu adjunta del PPCV, Eva Ortiz, ha manifestat que el cap del Consell no es va abstindre en la votació d’un decret de l’Institut Valencià de Finances (IVF) que de manera indirecta hauria beneficiat una empresa de la qual Puig és accionista.

Segons Ortiz, el president no ha complit amb el codi de bon govern ni amb la llei d’incompatibilitats i ha demanat explicacions a les Corts, així com la dimissió de Puig si no és capaç d’explicar aquest cas.

Els socialistes demanen una rectificació

Per la seua banda, el PSPV ha demanat una rectificació als populars per acusar el president de mentir. El síndic Manolo Mata ha dit que “el PP és un partit en desbandada i volen emmascarar tot això parlant mal del president de Generalitat”. “No tolerarem aquesta via perquè el president de la Generalitat mai no ha mentit en la seua declaració d’interessos i exigim una rectificació a Eva Ortiz”, ha reclamat Mata.

També et pot interessar

stats