El PP es manté com a primera força a Oriola però necessita Ciutadans per a governar

Els de José Aix han de decidir si fan alcalde el popular Emilio Bascuñana o si pacten amb els socialistes i Canviem.

El PP ha tornat a guanyar les eleccions municipals a Oriola (Baix Segura) i és la primera força amb 9 escons | EP
El PP ha tornat a guanyar les eleccions municipals a Oriola (Baix Segura) i és la primera força amb 9 escons | EP

El PP ha tornat a guanyar les eleccions municipals a Oriola (Baix Segura) i és la primera força amb 9 escons. Tot i això, aquests resultats evidencien la pèrdua de pes dels populars en el municipi, amb dos escons menys. El PSPV també baixa i perd dos escons, mentre que pugen Ciutadans (5) i Canviem (3), i irromp amb força Vox (2). 

Aquesta vegada el popular Emilio Bascuñana, fins ara alcalde, necessitarà el suport de Ciutadans per a governar. Els de José Aix han guanyat dos regidors i han de decidir si fan alcalde Emilio Bascuñana i entren en el govern o, per contra, pacten amb el PSOE i Canviem. 

Així, el futur govern d'Oriola és una de les gran incògnites d'aquests comicis. Sobretot perquè Ciutadans havia declinat donar suport a la moció de censura presentada pel Partit Socialista per a fer fora Bascuñana, acusat de cobrar durant sis anys sense anar a treballar. 

Investigació oberta per irregularitats de Bascuñana

El Grup Municipal Socialista d'Oriola va presentar una moció de censura contra l'alcalde Bascuñana, a qui acusen de cobrar un sou de la Conselleria de Sanitat sense anar a treballar entre els anys 2007 i 2011. Els huit regidors del Grup Municipal Socialista i els dos de Canviem van firmar un document base de la moció de censura, que finalment van haver de retirar després de no aconseguir el suport dels tres regidors de Ciutadans. 

La Conselleria de Sanitat va citar a declarar Bascuñana el 12 de novembre després de l'obertura d'expedient informatiu per aclarir si va estar cobrant durant sis anys del Servei Territorial d'Alacant sense anar a treballar. La investigació continua oberta. 

També et pot interessar

stats