El PP incrementarà les accions judicials contra el decret de plurilingüisme

Casado i Bonig visiten zones del Baix Segura afectades per la DANA i reclamen a la Generalitat que faça efectives les ajudes.

Pablo Casado i Isabel Bonig visiten el Baix Segura

La presidenta del PP de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha anunciat que el partit incrementarà les accions judicials contra el decret de plurilingüisme impulsat pel govern valencià i ha acusat el Consell d’imposar l’ús del valencià.

Bonig, que ha visitat aquest divendres Almoradí i Callosa de Segura acompanyada del president nacional del PP, Pablo Casado, ha assegurat que posarà “al servei de la comunitat educativa els serveis jurídics del partit”, ja que, segons ha dit, el Consell impedeix que els pares trien “lliurement la llengua en què volen educar els fills”.

Tant Bonig com Casado han donat suport a la iniciativa que han posat en marxa alguns alcaldes del Baix Segura, del PP i de Ciutadans, que es manifestaran el 18 de gener a Oriola per a demanar la modificació o la derogació del decret del plurilingüisme, que entrarà en vigor el setembre en batxillerat i secundària.

El PP exigeix que arriben les ajudes per la DANA

Casado, durant la visita, ha exigit a la Generalitat i al govern central que facen efectives les ajudes als afectats per la DANA que va assolar el Baix Segura al mes de desembre i ha afirmat que encara hi ha molta gent que està patint i que no ha cobrat els fons.

Casado també s’ha pronunciat a favor del transvasament Tajo-Segura i ha afirmat que la decisió del govern espanyol de retallar a 7,5 hectòmetres cúbics l'enviament d'aigua és "pràcticament el colp de gràcia" al transvasament.

El president del PP ha criticat que no és la primera vegada que el Ministeri per a la Transició Ecològica "per motius prou sectaris, fa una cosa així" i ha defés que el PP "sempre ha aconseguit posar d'acord a conques excedentàries i receptores" perquè tant la Comunitat Valenciana com Múrcia i Andalusia "necessiten aigua a cost accessible". "Ho denunciarem, ens mobilitzarem perquè el PSOE deixe de mercadejar amb un recurs que és nacional", ha advertit.

El PSPV respon que la Generalitat hi ha destinat 100 milions

El síndic socialista a les Corts, Manolo Mata, ha replicat al president del PP, Pablo Casado, que el govern del Botànic ja ha destinat cent milions d'euros per a pal·liar els efectes del pas de la DANA pel nostre territori, mentre que la Diputació d'Alacant, que presideix el PP, no hi ha invertit "ni un euro".

Mata ha lamentat la "indiferència del PP" i ha recordat que aquest mateix dimecres el Consell de Ministres ha decidit invertir 17,2 milions d'euros per a resoldre els efectes del temporal a les comarques del sud.

També et pot interessar

stats