El recompte de l'escrutini podria llevar l'alcaldia de Massalfassar a Compromís

La revisió de les juntes electorals de zona també canvia els resultats a Bonrepòs i Paiporta.

La revisió de les juntes electorals de zona també canvia els resultats a Bonrepòs i Paiporta
La revisió de les juntes electorals de zona també canvia els resultats a Bonrepòs i Paiporta

La revisió de l'escrutini de les eleccions municipals de diumenge a la Comunitat Valenciana que estan fents les juntes electorals de zona està provocant canvis en l'atribució dels regidors a diversos municipis valencians.

Massalfasar (Horta) és, de moment, l'ajuntament més afectat. El recompte definitiu ha llevat al PSOE un dels dos regidors que se li atorgaren la nit electoral, el qual s'atribueix ara a Demòcrates Valencians. Aquest canvi altera la relació de forces entre els blocs de dreta i esquerra. Compromís, que va obtindre quatre regidors, ja no suma majoria absoluta amb els socialistes, al contrari que la possible coalició de Ciutadans (3), PP (2) i els Demòcrates (1). Aquests sis regidors podrien donar-la a la dreta i impedir l'alcaldia de Joan Morant per a Compromís.

A Bonrepòs i Mirambell, també a l'Horta, els resultats definitius lleven al PP un dels quatre regidors que se li van adjudicar el 26 de maig, el qual passa ara a Compromís. El ple municipal el formaran definitivament els cinc regidors del PSOE, tres de Compromís i tres més del PP, la qual cosa no varia la correlació de forces.

I més al sud però sense abandonar l'Horta, a Paiporta els populars guanyen un edil a costa del PSOE, un canvi que redueix la diferència entre el bloc conservador, que suma 10 escons, i l'esquerra, que en suma 11, majoria absoluta. Novament el canvi en l'assignació de regidors no alterarà la direcció del govern municipal.

El PP impugnarà els resultats de la Granja de la Costera per un vot

D'altra banda, el PP ha anunciat que aquest dijous impugnarà la mesa electoral de la Granja de la Costera amb l'argument que un dels vocals figurava com a candidat en la llista del PSOE. Un únic vot de diferència separa el PP dels socialistes, 106 contra 107 suports, que atorgaren al PSOE el quart regidor que els ha permés guanyar l'alcaldia d'aquest xicotet municipi de la comarca de la Costera. 

També et pot interessar

stats