Iglesias demana a Sánchez que es decidisca entre dretes i esquerres per a formar govern

La Casa del Rei assegura que Felip VI no considera deixar passar uns dies abans de decidir.

El líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, es reuneix amb el rei Felip VI a la Zarzuela
El líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, es reuneix amb el rei Felip VI a la Zarzuela / Mariscal (Efe)

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha assenyalat aquest dimarts que el líder socialista, Pedro Sánchez ha de decidir entre les dues ofertes que té sobre la taula per a aconseguir ser investit president del govern. "Té ofertes per l'esquerra i per la dreta", ha recalcat, per a demanar que es decidisca ja.

Després de reunir-se amb el rei Felip VI, Iglesias ha afegit que, si finalment es donara un acord PSOE-Ciutadans, el sentit del vot en l'eventual investidura de Sánchez dependria de com es materialitze el pacte. "Hauríem d'examinar-ho", ha apuntat.

A més, ha assenyalat que en les últimes hores ha quedat clar que el PSOE prefereix a Ciutadans abans que a Unides Podem, i que mentre que els socialistes mantenien que no veien necessària una reunió d'Iglesias amb Sánchez, perquè eren trobades entre "mascles alfa", ara, quan és Rivera, "tenen pressa". Amb tot, opina que el moviment de Rivera, amb les tres condicions, "és electoralista", tot i que a Ferraz l'hagen rebut amb "alegria".

D'altra banda, la Casa del Rei ha assegurat que Felip no està considerant ajornar uns dies la decisió sobre la investidura després de la ronda de consultes amb els partits que conclou aquesta vesprada.

Fonts coneixedores del contingut de la ronda que el cap de l'Estat celebra amb els diferents representants de les forces polítiques havien assenyalat aquesta possibilitat, però la Casa del Rei ho ha negat oficialment.

La ronda conclourà aquesta vesprada amb les reunions del monarca amb el president del govern en funcions, Pedro Sánchez, i amb els líders del PP, Pablo Casado, i de Ciutadans, Albert Rivera.

També et pot interessar

stats