• El Tribunal Suprem confirma la situació de rebel·lia de Puigdemont i dels quatre consellers fugits de la justícia espanyola

  Notícies Política | 11/07/2019 18:09
  À Punt NTC

  L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont

  El Tribunal Suprem ha confirmat la situació de rebel·lia de l’expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, i dels quatre consellers fugits de la justícia espanyola. Així mateix, també manté la seua suspensió per a exercir càrrecs públics.

  La sala penal ha revisat els recursos de l’expresident català i dels consellers Clara Ponsatí, Lluís Puig, Meritxell Serret i Toni Comín contra les decisions del jutge Pablo Llarena de juliol del 2018. Els magistrats del Suprem entenen que abandonaren Espanya quan conegueren la possibilitat de ser sotmesos a un procés penal i que quan es posaren en marxa les ordes de detenció es van negar a ser entregats a la justícia espanyola.

  El Suprem rebutja preguntar al Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre la seua immunitat, com va fer amb Oriol Junqueras, ja que Puigdemont no ha acreditat l’adquisició efectiva d’aquest dret com a europarlamentari.