Els partits polítics intenten mobilitzar l’electorat amb vista a la doble cita a les urnes

El PSOE crida a la participació, mentre que el PP i Ciutadans centren el discurs en la crisi a Catalunya.

Acte de presentació de Diana Morant aquest diumenge a Gandia
Acte de presentació de Diana Morant aquest diumenge a Gandia

Les formacions polítiques ja estan completament immerses en la carrera electoral després que divendres el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va confirmar que avança les eleccions generals al 28 d’abril.

El primer cap de setmana després de l’anunci, els líders dels partits a la Comunitat Valenciana i a l’Estat han reblit l’agenda d’actes en què les crides a la participació electoral han sigut constants. Els polítics s’esforcen per a mobilitzar l’electoral de cara a doble cita a les urnes que hi haurà a la primavera, ja que a les generals d’abril les seguiran les municipals, autonòmiques i europees del 26 de maig. 

Aquest diumenge l’expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero ha participat a Gandia, a la Safor, en la presentació de l’actual alcaldessa, Diana Morant, com a candidata a la reelecció en les municipals. El president de la Generalitat, Ximo Puig, també ha estat present en l’acte. 

Zapatero, molt crític amb les formacions de dreta, ha insistit en la importància de mobilitzar l’electorat i ha expressat la preocupació per la deriva extremista de la dreta. “Les tres forces de dretes estan empatxades de dreta” i adopten posicions “molt conservadores”, ha dit. 

Fora de la Comunitat Valenciana, els líders del PSOE, el PP i Ciutadans han protagonitzat també diversos actes: Pedro Sánchez a Mèrida, Pablo Casado a Madrid i Albert Rivera a Barcelona. Però davant l’estratègia del PSOE, centrada a fer crides reiterades a l’electorat d’esquerres perquè vote, els discursos de l’oposició continuen centrats en la crisi territorial.

Casado ha tornat a carregar contra la gestió del president del govern espanyol en el conflicte a Catalunya, a qui acusa de negociar amb els “separatistes”. Ha assegurat que ha convocat les eleccions perquè l’han atrapat “venent Espanya als que volen trencar-la”. Rivera, per la seua banda, ha insistit que “no es pot governar un país amb qui pretén liquidar-lo”. “Ho entén una xiqueta de set anys”, ha afegit, recorrent a l’exemple de la xiqueta que va utilitzar Mariano Rajoy durant la campanya del 2008 contra Zapatero. 

Tant el PP com Ciutadans asseguren que formaran una coalició de dreta per a fer fora els socialistes de La Moncloa. Pedro Sánchez ha advertit la formació taronja que el que realment fa el “cordó sanitari” que s’obstinen a posar al PSOE en vista a possibles pactes postelectorals és “lligar-los a la ultradreta”.

També et pot interessar

stats