Diferències entre els partits valencians davant la nova cita electoral

El PSPV justifica la situació mentre que la resta creu que els comicis perjudicaran els interessos valencians.

VÍDEO | Diferències entre els partits valencians davant la nova cita electoral

La convocatòria electoral del 10N ha provocat diferents reaccions entre els representants polítics a les Corts. Mentre que el PSPV justifica la situació per la falta de suport a Pedro Sánchez, la resta de partits critica el que consideren una irresponsabilitat moguda per interessos partidistes, sense mirar cap al benefici comú. Així mateix, pensen que aquest retard a tindre un govern estable perjudicarà els interessos valencians per la situació d'infrafinançament de la Comunitat Valenciana.

Ximo Puig: "No és una bona notícia ni per a Espanya ni per a la Comunitat Valenciana"

El president de la Genealitat, Ximo Puig, ha assenyalat que la convocatòria d'eleccions "no és una bona notícia ni per a Espanya ni per a la Comunitat Valenciana", encara que, pensa que si no hi ha hagut cap possibilitat d'arribar a un acord de govern solvent i estable "és l'eixida constitucional que existeix". "Les institucions funcionen; el que no funciona bé probablement és la capacitat de diàleg entre els actors polítics".

També ha mostrat el seu punt de vista el portaveu del PSPV a les Corts, Manolo Mata. "En la fase de dol nosaltres estem en la d'acceptació. Hem de tindre un govern progressista tan prompte com siga possible", ha assegurat. Així mateix, Mata ha apostat per una "valencianització" de la política, perquè es prenga en consideració a Madrid l'exemple del govern valencià. "Seria bo per a Espanya", ha afegit.

Bonig (PP): "Demane perdó a la ciutadania. És una vergonya que anem a eleccions"

La presidenta del PP a la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha lamentat la decisió d'anar a noves eleccions, disculpant-se perquè no s'haja arribat a un acord. "Demane perdó a la ciutadania. És una vergonya que anem a eleccions", ha assegurat. "No ha fallat la política, sinó els polítics, i ha fallat qui ha guanyat les eleccions, Pedro Sánchez", ha afirmat. Així mateix, Bonig ha assegurat que el seu partit "no acceptarà retallades en drets socials" i que espera que la ciutadania "prenga bona nota" del que s'ha fet. "Fer passar a la ciutadania per noves eleccions és infame".

Ferri (Compromís): "El Botànic està a prova de bombes"

El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha sigut crític amb la decisió de Pedro Sánchez de convocar noves eleccions. "Ens ha abocat a aquesta situació la irresponsabilitat de Sánchez; és una acció injustificada", ha assenyalat. A pesar d'això, Ferri confia plenament en la estabilitat del Consell. "El Botànic està a prova de bombes", ha assegurat, afegint que el seu partit treballarà per a teixir aliances. "Hem de traslladar l'esperit del Botànic a Espanya", ha assegurat.

Davó (Unides Podem): "Sánchez no ha volgut una coalició de progrés i s'equivoca"

La síndica de Podem a les Corts, Naiara Davó, ha assenyalat que "Sánchez no ha volgut una coalició de progrés i s'equivoca". En aquest sentit, Davó ha indicat que "només calia mirar a la Comunitat Valenciana per a veure que un govern d'esquerres és possible" i que "Espanya no es mereix que anem a noves eleccions, sinó tindre un govern plural que no pose per davant interessos partidistes".

Cantó (Cs): "Constatar el fracàs del govern de Sánchez, que no busca socis sinó súbdits"

El síndic de Ciutadans a les Corts, Toni Cantó, ha indicat que la convocatòria de noves eleccions és una manera de "constatar el fracàs del govern de Sánchez, que no busca socis sinó súbdits". Així mateix, ha carregat contra Ximo Puig: "Milita en un partit responsable que no hi haja govern a Espanya". En una entrevista en Les notícies del matí, Cantó ha comentat que espera que la ciutadania "pose Sánchez en el seu lloc" en les urnes.

Vega (Vox): "Aquesta situació retardarà l'arribada de diners a la Comunitat Valenciana"

La síndica de Vox a les Corts, Ana Vega, ha lamentat la decisió de noves eleccions, encara que també ha afirmat que d'alguna manera la seua formació "s'alegra que el comunisme més radical de Podem no entre en el govern". En aquest sentit, Vega ha indicat que "aquesta situació retardarà l'arribada de diners a la Comunitat Valenciana" i que aquest és un aspecte negatiu per als interessos de la ciutadania.

També et pot interessar

stats